Kail

Het is 02:00 en ik sta op een huisfeestje in Amsterdam. Ik heb de Champions League gekeken met mn maten die ik alweer een tijd niet gezien heb. Ik heb wat biertjes op en ik merk dat ik sentimenteel word. Ik heb mooie dingen met ze meegemaakt en ik hoop deze zomer nog een tripje met ze te maken. Ik doe niets liever dan avonturen beleven met vrienden. 

Maar goed, het is dus al laat en ik heb zin in mn bed. Ik bestel een Uber en 3 minuten later staat hij voor de deur. Het is Kail, een Nederlands-Surinaamse guy van begin dertig. We raken in gesprek over voetbal. Ik word gebeld, maar vind het onbeleefd om nu op te nemen. Ik merk dat ik ook even mn appjes wil checken, maar ondruk het gevoel en praat verder met Kail. Ik voel dat hij ons gesprek waardeert. Vijf minuten later vertelt hij hoe de meeste klanten direct hun telefoon pakken. Hij vindt dat jammer, want hij wil graag praten, maar hij respecteert het wel.  

We praten verder en hebben het over feestjes en uitgaan. Hij vertrouwt me, want hij begint te vertellen over zn XTC business van vroeger. Het was in de tijd van de gulden. Hij verdiende er goud geld mee, maar het was geen realistisch leven. Het was een wereld vol verraad en hebzucht. We komen aan bij het huis van mn ouders en ik bedank hem voor het gesprek en hij bedankt mij. We beloven elkaar om op het rechte pad te blijven en schudden elkaar de hand.