Hier en nu

Ik fiets richting m'n ouderlijk huis als de schemer invalt. Het is het einde van de tweede dag afbouwen van Surfana festival. Ik sloot hem af met een surfje en ik ben totaal gesloopt. Langzaam kom ik weer terug op aarde na een mooi weekend. In 2016 was het festival m'n hoogtepunt, een grote roze wolk. Wat was het dit jaar?

Dit jaar waren er wederom zoveel mooie momenten. Achter de schermen ging het van bovenaf minder goed, maar ik heb geprobeerd om me daarbuiten te houden en me te focussen op mijn project: Lighthouse Radio. Voortbordurend op het succes van Pirate Radio vorig jaar, besloten we om het radio concept weer toe te passen: interviewtjes, optreden, zelf plaatjes draaien, dj's plaatjes laten draaien, spontane acties en slap geouwehoer.

Ik ben super trots op de vuurtoren die we samen met de Klooiklub hebben gebouwd. Hij kostte ons vier dagen om op te bouwen. Maandag middag was hij weer weg. Ik vond de muziek op onze stage fantastisch. Hummingbird Music, bedankt daarvoor.

Ik wil het even hebben over de liefdevolle vibe die er op Surfana hangt. Het is best wel grappig om te zien hoe mensen daarmee omgaan. Er zijn stelletjes die helemaal lekker aan het gaan zijn. Er zijn stelletjes die er minder lekker op gaan (spanning door het hoge gehalte vrouwen). Singles gaan er over het algemeen het lekkerst op. Maar ik heb het niet alleen over liefde die verwant is aan verliefdheid. Ik heb het ook over liefde die verwant is aan waardering en vriendschap. Ik ontmoette zowel vrouwen als mannen waar ik oprecht liefde voor heb, zij het zowel in de vorm van een vleugje verliefdheid als in de vorm van waardering. Ga ik dus helemaal lekker op.

Ik heb weer zoveel energie gekregen van alle mooie mensen daar op dat plekje in de duinen. Negen dagen lang was dat m'n thuis. En nu moet ik weer zoeken naar m'n plekje in de echte wereld. Ik fiets inmiddels in Hoofddorp binnen en ik merk dat ik een dubbel gevoel me bevangt. Het lijkt een tegenstrijdig gevoel. Ik ben gelukkig, maar ik voel me ook een beetje verloren. Volgens mij heb ik me wel vaker zo gevoeld. Het is ook allemaal prima. Alles is zoals het zijn moet. ☮️