Ecuador

Een nieuw avontuur begint. Stap in het vliegtuig. Ik prop mn boek, telefoon en lader in de stoelzak voor me. Ik zit bij het raam, naast me een Chinees en daarnaast een brede Ecuadoriaanse.  

Twaalf uur later zie ik voor het eerst de groene hellingen van de Andes. Dit is het gebergte waar ik als klein kind van droomde. Starend in de atlas was ik altijd al geintrigeerd door deze natuurlijke muur die de gehele lengte van Zuid-Amerika beslaat. Wie zouden daar wonen? Wat doen ze daar? 

Ik kijk uit het raampje naar een vrouw in een oranje hesje naast het vliegtuig. Ze is me vreemd maar er komt geen oordeel in me op. Ik observeer haar alleen.  

De geuren, de kleuren, ik neem ze in me op. Quito is groot en ligt op 2800 meter hoogte. Ik gun mezelf 2 dagen om er aan te wennen. Dan zal ik richting de kust proberen te gaan. 

Adios

Tomas Grootveld1 Comment