U praat met een bedrijf

Het is het eind van een woensdag middag. Buiten is het al donker. Ik kom ietwat vermoeid thuis. Het lukt me al twee dagen niet om in te loggen bij Ziggogo, de online tv dienst van Ziggo. Het is raar, want er is niets verandert aan onze inloggegevens, maar toch mag ik er niet in. Mijn huisgenoten hebben hetzelfde probleem. Ik besluit dus maar te gaan bellen met Ziggo. Na een kwartiertje heb ik 2 werknemers aan de lijn gehad op verschillende afdelingen en begin ik dus enigszins geïrriteerd aan nummertje 3. Het is een knaap, halverwege twintig gok ik, afkomstig uit het zuiden des lands. Hij klinkt ongeïnteresseerd. Hij doet weinig moeite om me gewaardeerd te laten voelen als klant. Enfin, ik leg het probleem voor de derde keer uit. We doorlopen wat stappen die ik al tig keer heb doorlopen. Hij lijkt me niet echt te begrijpen en ik begrijp niet waarom hij mij niet begrijpt. Ik merk dat m’n geduld begint op te raken. Hij wijst me er voor de vierde keer op dat het abonnement op de naam van iemand anders staat. Daar ben ik me van bewust, maar het maakt me op dit moment geen reet uit. Er is iets verandert bij Ziggo en daarom kom ik er niet meer in. Jullie schuld. ‘‘Het maakt me geen reet uit op wiens naam het abonnement staat, er is iets verandert bij jullie want wij komen er niet meer in’’. Een niet al te nette verwoording natuurlijk, maar goed, m’n geduld is nu toch echt op. Het knaapje lijkt voldoening te halen uit dit feit. Het interesseert hem ook geen reet of er een oplossing komt, hij wil gewoon naar huis. ‘‘U praat hier wel met een bedrijf meneer’’, zegt hij met een zure stem. Eigenlijk wil ik weer zeggen dat dat me ook geen reet uitmaakt en ik gewoon een nieuw wachtwoord wil. Ik hou me in en ga een zinloze discussie aan van nog eens vijf minuten. Waarom laat ik me zo gaan? Er zit frustratie in m’n lijf en het moet er uit. Ziggo knaapje is m’n uitlaatklep. Het lucht niet erg op. Ik probeer m’n karma punten te redden en hem gemeend een goeie avond te wensen. Volgens mij komt het niet oprecht over. Bedankt voor dit gesprek bedrijf.

Dit is een foto van mijn reet een tijdje terug, die het toen ook al niets uitmaakte.

Dit is een foto van mijn reet een tijdje terug, die het toen ook al niets uitmaakte.