De Kogelvis

Ik zit op het strand. De vissers halen hun netten binnen en halen de buit eruit. Er zit een kogelvis tussen die zichzelf opblaast, zo groot als een ballon.  

Een man probeert hem te redden door hem terug de zee in te slepen, maar de vis blijft opgeblazen en spoelt tien minuten later verderop weer aan. 

ik kijk een tijdje naar het hulpeloze dier. Als hij zichzelf niet leeg laat lopen zal hij sterven op het strand. Vijf minuten later lijkt hij toch te zijn leeggelopen. Ik waag ook een poging en probeer hem in dieper water te krijgen, maar het beest blaast zich meteen weer op en spoelt evenlater weer aan. Hij kan zichzelf niet helpen. Wat doet deze vis me aan bepaalde politici denken zeg.

Eng uitziende figuren die zichzelf opblazen zodra ze een connectie aan gaan. Ik kan ze niet helpen, evenmin als dat ze zichzelf kunnen helpen. Als je ze maar lang genoeg geen aandacht geeft zullen ze vanzelf leeglopen en zal Moeder Natuur er wel raad mee weten. 

Tomas GrootveldComment