Sneeuw

Ik stap de bus in. Voorin. Dat doe ik graag want ik vind het leuk om te weten wie me naar mn bestemming brengt. Ik zeg de chauffeur gedag. Hij groet me vriendelijk terug. Het is een man van in de dertig gok ik, met Surinaamse roots. Ik neem plaats op de stoeltjes achter hem.
Een paar haltes verder. De chauffeur wacht geduldig op een wat oudere man die langzaam aan komt lopen. Het sneeuwt dus is hij voorzichtig met de stappen die hij zet. Ze hebben beide geen haast of stress. Ik vind het mooi. Maar al te vaak zie ik buschauffeurs de deur dichtgooien als er in de verte iemand aan komt lopen.
De wat oudere man komt aan de andere kant van het gangpad voorin zitten. Ik observeer hem kort. Ik gok dat hij ook Surinaamse roots heeft. Hij raakt in gesprek met de buschauffeur en ik zet mijn muziek op pauze. Ze praten over de sneeuw.

''Wel leuk voor die nieuwe mensen hoor, die sneeuw''

Geen angst maar vertrouwen.
Fijne zondag!

Tomas GrootveldComment