de Baard

M'n scheerapparaat bromt zachtjes terwijl ik m'n baard sta bij te werken in het toiletgebouw. Ik heb nu zo'n vijf jaar een baard. Eerst was het hip, nu is het niet meer hip. Lekker irrelevant allemaal. Ik hou van m'n baard. Mijn vader had ook een baard, dus ik heb ook een baard. Nu heeft hij hem meestal afgeschoren. Soms laat hij hem staan, zolang als ik op reis ben. Als ik dan terugkom heeft een mooie grijze zeemansbaard.

In de spiegel zie ik dat er een jongetje binnenkomt die ongegeneerd naar mijn trimbeurt loopt te staren. Hij botst daarbij bijna tegen de wc deur op. Misschien vindt hij het scheerapparaat wel interessant en niet de baard. 

Nog een knaapje komt binnen. Ook hij kijkt geobsedeerd naar m'n baard. Ik lijk voor hem vast oud en volwassen. Ik denk alleen maar: wat voel ik me jong. Als ik die baard niet had gehad was ik ook weer een knaapje geweest.