Vertraging

Lima is huge. 13 miljoen mensen. Mn eerste reactie is om hier zsm weer weg te gaan. Het loopt iets anders. 

We verblijven in een hostel in de wijk Miraflores. Een welvarende buurt op loopafstand van het strand. De eerste dagen hebben we wat afspraken gepland staan die er voor moeten zorgen dat de container zsm het land in komt. Al snel blijkt dat het allemaal langer gaat duren dan gepland. Medewerkers die op vakantie zijn, tussenpersonen die extra geld willen hebben, douane die dagen doet over het controleren van de container, het lijkt een gebed zonder end.  

Ondertussen komt via verschillende kanalen het nieuws binnen druppelen over overstromingen. In het noorden is het ut ergst. Tientallen doden en duizenden mensen die hun huis zijn verloren. En wij zitten hier rustig in Lima. Een dubbel gevoel. 

In Lima wordt het water inmiddels ook op rantsoen gezet. In de supermarkt is het niet meer te krijgen. Toch voelt het hier veilig en rustig. Hopelijk kunnen we snel op weg om de locals te helpen die ons nu nog harder nodig hebben.