Met beide benen op de grond

Na een turbulente periode in Nederland, kies ik ervoor om terug te keren naar Portugal om m’n werk voort te zetten met Surfana Surftrips. Een moeilijk besluit, maar uiteindelijk wel een goed besluit. Ik laad me op voor de periode die komen gaat. Ik surf, leer nieuwe mensen kennen, krijg liefde van mn collega’s/vrienden. 

Op een dag surfen we Castelejo, westkust Algarve. Ik heb een goeie sessie op mn 9”3 longboard. Mn laatste golf rijd ik richting het strand. Bijna daar spring ik er af. Het moment dat ik onderwater ben komt het board met grote snelheid mn smoel in vliegen. Ik voel pijn, maar ook vooral schrik en ongeloof. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar toch leefde ik kennelijk ergens in de veronderstelling dat ik onsterfelijk was. Ik sta weer met beide benen op de grond.  

Met mn gebit valt het uiteindelijk wel mee, er zijn wat stukjes tand af die wel gefixt kunnen worden. Ik heb mn les in nederigheid weer geleerd. Het leven is kwetsbaar. Het leven is nu. Vandaag mn laatste dag surfen in Portugal. Vrijdag verhuizen naar een kamer in Haarlem. Let’s go 😬